Teknik

Lysleverandør og grossist bygger bro mellem teori og praksis

Phillips

Sammen med Philips Lighting tilbyder Lemvigh-Müller et online forløb om belysning og LED specielt for el-installatører og elektrikere, som ønsker at stå bedre rustet som lysekspert i fremtiden

Udviklingen inden for belysning går stærkt. LED-baserede belysningsarmaturer og lyskilder har snart fuldstændig fortrængt hidtil kendte løsninger. Samtidig bliver intelligente systemer til at styre belysning stadig mere avancerede. Det har fået belysningsproducenten Philips Lighting til at udvikle et online-uddannelsesforløb, hvor travle elektrikere, el-installatører og andre, der arbejder professionelt med belysning, kan få opdateret og supplereret deres viden, når som helst det passer ind i deres hverdag.

Mulighed for certificering

Uddannelsesforløbet tilbydes i samarbejde med stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller, som forhandler Philips belysningsarmaturer og lyskilder. Det består af en række korte og lidt længere videosessioner og kan afsluttes med en certificering. Her skal man besvare 20 spørgsmål inden for 20 minutter og svare rigtigt på mindst 80 % af spørgsmålene for at bestå. Når man har bestået testen, får man tilsendt et certifikat.

Viden fører til bedre beslutninger

Forløbet er tilrettelagt af Philips Lighting University, teknologigigantens egen belysningsskole, som arrangerer bl.a. kurser, webinarer og events. Målet er at kvalificere professionelle inden for belysning til at rådgive deres kunder bedre, forklarer Claus Sabinsky, Salgschef hos Philips Danmark.

”Lys er et område, der bliver stadig vigtigere, og hvis vi kan gøre dem, der til daglig arbejder med lys, klogere, tror vi på, at de vil træffe de bedste beslutninger for deres kunder. Derfor stiller vi vores omfattende viden til rådighed for dem,” siger han.

Forløb på alle niveauer

Der er udarbejdet et grundforløb specifikt designet til danske el-installatører og elektrikere, der vil blive klogere på belysning og LED, og derfor er der danske undertekster i alle videoer.
Træningen dækker områderne:

  • Grundlæggende om LED 
  • Grundlæggende om belysning 
  • Grundlæggende om styring 
  • Grundlæggende om systemer

Bygger bro mellem viden og virkelighed

Den grundlæggende ide i uddannelsesforløbet er at bygge bro mellem belysningsteknisk viden og praktiske projekter. Det er der i høj grad behov for på et område i hastig forandring, mener Stig Johansson, der leder Lemvigh-Müllers team af Rigtigt Lys-belysningsteknikere.

”Vi er glade for samarbejdet med Philips, og viden er helt afgørende for at skabe velfungerende belysningsløsninger. Det ved branchens aktører godt, men travlhed i byggesektoren gør, at det kan være svært at finde tid til uddannelse. Derfor er Philips’ undervisningsforløb, hvor man kan supplere sin viden, når det passer ind i hverdagen, en rigtig god ide. Samtidig spiller det godt sammen med vores eget nye inspirations- og arbejdsunivers for rådgivere og el-installatører”, siger han.

På rigtigtlys.dk kan rådgivere og el-installatører finde inspiration til projekter i cases, hvor Lemvigh-Müller har leveret belysningsarmaturer Der er også mulighed for at finde produkter samt adgang til værktøjer, som kan hjælpe med at planlægge, dokumentere og præsentere løsningsforslag.

”De fleste belysningsopgaver kræver en del viden, hvis resultatet skal blive godt. Nu kan de, der arbejder med belysning, supplere deres viden på en nem og fleksibel måde. Og så er de selvfølgelig som altid velkomne til at kontakte vores eksperter,” siger Stig Johansson.

Tilmeld dig her

Skjul beskrivelsen
Philips er leverandør til Lemvigh-Müller.
Philips Lighting er førende inden for belysningsprodukter, -systemer og -services. Deres tekniske knowhow og forståelse for den positive effekt belysning har på mennesker, gør dem i stand til at levere intelligente belysningsløsninger, der kan skabe ny forretningsværdi, give gode brugeroplevelser og bidrage til at forbedre liv. Philips Lighting har fokus på bæredygtig belysning og et mål om at være CO2 neutral i år 2020.