Detail & butik

Detailsektor under stadig forvandling kræver dynamiske, fleksible og kreative belysningsløsninger

Rigtigt Lys Detail

Butiksbelysning kræver grundig projektering og betydelig grundlæggende viden, blandt andet om farvegengivelse. En lyskilde eller et armatur med forkert farvetemperatur eller uheldig sammenblanding af lyskilder med forskellig farvetemperatur kan forstyrre det visuelle indtryk af for eksempel fødevarer eller tøj.

Detailhandelen bliver mere og mere fragmenteret og dynamisk. Megavarehuse med flere tusinde kvadratmeter salgsareal og nye centerkoncepter vinder frem. På byernes hovedstrøg kæmper de mere traditionelle butikker med at udvikle koncepter, der kan distancere dem fra nethandelen, mens kontorejendomme konverteres til små, men eksklusive shoppingcentre. Samtidig opstår helt nye butikstyper som pop-up stores og shop-in-shops. 

Fokus på belysningens effekt

Udviklingen i detailhandelen betyder, at statisk belysning i stigende grad bliver afløst af – eller suppleret med – mere fleksible løsninger. Det er ikke mindst her, du som rådgiver kan du bringe din viden om belysning i spil og hjælpe dine kunder med at udvikle deres forretning. Mulighederne for at påvirke kundernes rejse ved hjælp af lys er i fokus, også i de store butikker. Her analyseres effekten af varernes placering nøje, og hyppige omplaceringer betyder, at en velprojekteret grundbelysning med fordel kan suppleres med fleksibelt effektlys for at styrke opmærksomheden på strategiske vareplaceringer.

Lys skal lede kunderne på vej

I de mindre butikker i bykernerne skal effekten af en belysningsløsning gerne tænkes helt ud på gaden. Det handler om at fange forbipasserendes opmærksomhed, få dem til at stoppe op og allerhelst lede dem ind i butikken. Her skal de have nye oplevelser og umærkeligt guides til de varer eller varegrupper, butikken allerhelst vil have opmærksomhed på. Markante belysningsarmaturer udbygget med dynamiske styringsmuligheder giver mulighed for at skabe forandring – og forandring skaber opmærksomhed. 
 
 
Skjul beskrivelsen
Anvendelsesområder.
Læs mere her .....

Find armaturer til dit projekt

Kontor
Kontor
Kontorbelysning er mere end funktion og økonomi. Det er virksomhedens visitkort til omverdenen.
Skoler
Skoler
Læring kræver trivsel. Derfor skal lys til skoler og institutioner tage hensyn til den menneskelige faktor.
Industri
Industri & lager
Stadig mere avanceret industriproduktion stiller høje krav til belysningen. Lyskvalitet og driftsikkerhed er i fokus
detail butik
Detail & butik
Detailsektor under stadig forvandling kræver dynamiske, fleksible og kreative belysningsløsninger